Известие

Collapse
No announcement yet.

За Алфите и хората

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За Алфите и хората

Незнам дали е имало такава тема, но чудя се защо според вас много хора са настроени негативно към Алфа Ромео. В момента съм в етап на избиране на кола и съм се спрял на Алфа 146, но всеки който чуе какво съм си харесал веднага почва да плюе че били буклук, немскитев коли били най-здрави. Следващият момент има доста хора които карат Алфи и не се оплакват. Другото че не искам Голф и да съм като още 50% Та безпочвени ли са приказките на хората срещу Алфите или има и грам истина. Питам защото наистина мисля да си купувам такава кола и да знам в какво се забърквам
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, 1996г

Чети, написаното във Форума е повече от достатъчно, за да си отговориш на въпросите.
    146 1.6 Boxer '96

Comment

Като начало разгледай другите теми по този въпрос, ако не си го направил.
      Имай в предвид, че хората тук са доста пристрастни към тази марка.
      И също имай в предвид, че повечето от тях няма да сменят марката и винаги ще карат алфа.
      Иначе, Да чупи се колата. Повече от други коли, Зависи, от шофера, майстора, и частите който купуваш за нея.
      Доста зависи от късмета при покупката на колата, което важи и при другите марки де.
      Но повечето майстори с които съм говорил (и не карат алфа), са ми казвали, че е хубава кола но не е за нашите пътища, което можеби е много вярно, но коя кола е за тези пътища?
      Ниска и твърдо вози, което си е предимство при по-екстремно каране.
      Та, и да има грам истина в хорските прикаски, че колата се чупи, ако ти харесва и ти доставя удоволствие, какво то ти казват хората няма никакво значение.
      А за разните майстори, Повечето не разбират от алфи и това май е факт. И има една истина за алфите, има разни немски ел. части в тях, които се чупят, и за смяната на някой от тях ти трябва гинеколок да бръкне, иначе нямат стигане , но пък има един майстор(че не му знам името), с тънки пръсчета, и обича да се завира по разни дупки , така че..... и това се решава.
      Частите не са скъпи за нея и се подържа лесно стига да искаш.
      Ако стигането от точка А до точка Б за теб трябва да е и удоволствие, и ти е харесала колата, може би това е марката.
      И взимай смело, никога не можеш да знаеш в какво се забъркваш
      146 ti rosso 96г.

Comment

взимай си алфа , не ги слушай хората какво говорят .
        Алфата предлага най-доброто за цената си : вървене ,екстри ...
        а за масовоста на голфовете .. незнам дали си забелязал какво става по улиците но алфите скоро ще догонят VW по масовост
        най-важното за водачи на стара алфа е добре да си изберат сервиза в който ще я поддържат .

Comment

Вече втора година я търкалям по БГ пътищата никаква промяна в ходовата част Може би най-здравата кола досага която съм карал

п.с.
          Имам и служебни иномарки много въртят и те но много хлопат много дрънка в тях ,а волана им се върти ужасно за спирачки да не говорим....
          Търси 7-8 годишна и си ти
          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

И ние като бяхме решили да е Алфа се почна : мани ги тия повече време в сервиза отколкото на пътя и тем подобни.Никой не слушахме зехме Алфа и сме пичове.Зимай не ги слушай тва са митове
            Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
            sigpic

Comment

и аз не мисля да слушам хората какво говорят, просто ми беше интересно защо всички са настроени така. А иначе колата много ми харесва, не съм се возил досега в Алфа и нямам впечатления по тази и част

Comment

Нека не звучи нескромно, но ми виж подписа. Ако ми затрябва още една - познай каква ще е! Продавал съм коли, авточасти , работил съм в автосервиз. Виждал съм ги аз тези "нечупещи" се немски марки ...

Comment

Ако си говорим за подписи,виж и моят и да знаеш,че още не съм освидетелстван в някой диспансер

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Вэемай Алфа и живей интересно....Това е.
                    Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
                    Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
                    Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
                    sigpic

Comment

Ако търсиш икономична кола, значи сериозно си се объркал. Ако искаш да си горд като слезеш от колата си и да настръхваш като тръгваш на светофара, значи твоя избор е Алфа. Колата не е лоша, а и цените са супер, ама внимавай много какво взимаш, че вкарват всекви гробници и после обикалянето по майстори започва...
                      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

По начало няма кола, която да не се чупи. Тези , които казват безсмилени думи като: "Италиянските коли много се чупят, купи си немска , те са здрави" и т.н. бягай далеч от тях и не се допитвай до такива хора... Всеки си има право на мнение, но хора , които никога не са се качвали на Алфа и никога не са им вдигали капака, нямат право да говорят така. Чули-недочули и говорят..... Значи може да си купиш голф и колата да е много поддържана и никога да не ти прави проблеми, но пък като се качиш на Алфа след това гаранция ти давам, че ще върнеш голфа на вторични и ще черпиш
                        Както казах всеки с мнението си
                        Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

такива приказки можеш да чуеш от всеки втори който е нямал алфа - никога - или в крайна сметка е имал някой стар стар фият - от онея дето приличат на лада п 125 мисля бяха - както и да е няма кой знае каква истина в това което се приказва от лаиците - единственното вярно е че частите са им малко по- скъпи - но за сметка на качеството - определено ще правиш много по- малко от голф
                          alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

ами в събота ще оглеждам една 146 и ако всичко и е наред вероятно ще ви стана колега

Comment

От петък съм и аз горд собственик на Алфа Ромео 1.6 ТС 2000 г. не съм имал възможност да я карам повечко все още, но днес бях в КАТ да я регистрират (не можах да мина и днес, явно утре) и всички я оглеждаха, а имаше къде къде по нови коли от моята. Вдъхва почитание...това може само да ни радва всички, които обичаме тази марка!
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                              Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Working...
                              X